Let op: geld lenen kost ook geld.

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet: tussen aan- en verkoop

Met een overbruggingskrediet kunt u als particulier perfect uw nieuwe woonst kopen, ook al is uw huidige eigendom nog niet verkocht. Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening waarmee u de periode tussen de aankoop en de verkoop van onroerend goed kunt overbruggen.

Stel, u vond het huis van uw dromen, maar uw huidige eigendom is nog niet verkocht en er zijn niet genoeg financiële middelen voor de aankoop van de nieuwe woonst. Dan is een overbruggingskrediet beslist de oplossing voor u.

Een overbruggingskrediet: zo werkt het

Aan de hand van een reëel voorbeeld krijgt u een beter idee van wat een overbruggingskrediet precies is.

  1. Uw huidige eigendom staat te koop voor 200.000 euro en is nog niet verkocht.
  2. De nieuwe woonst kost 215.000 euro.
  3. De meerprijs van 15.000 euro betaalt u met eigen middelen, maar de andere 200.000 euro moeten komen uit de verkoop.
  4. Deze 200.000 euro kunt u lenen via een overbruggingskrediet.
  5. Op de verkoopdag van uw huidige eigendom betaalt u eenvoudig het overbruggingskrediet terug, zonder kosten. Uiteraard betaalt u wel intresten op het geleende bedrag van het overbruggingskrediet.
  6. Een overbruggingskrediet kan een looptijd van 12 tot zelfs 24 maanden hebben.

Een overbruggingskrediet: ook voor nieuwbouw

Een overbruggingskrediet is niet alleen mogelijk voor bestaand vastgoed. Ook voor het nieuwbouwproject van uw particuliere woning kunt u en beroep doen op een overbruggingskrediet. In plaats van het kredietbedrag in één keer op te nemen, spreekt u in dit geval het overeengekomen leningbedrag in stukken aan, volgens de vorderingen van het nieuwbouwproject.

Overbruggingskrediet bij Geldlening.be

Lening aanvragenOnline regelen & discreet aanvragen!

 

Een overbruggingskrediet is de oplossing

Het voorbeeld hierboven is een schets van een overbruggingskrediet waarbij u 100% van de marktwaarde leent. Hebt u meer eigen financiële middelen, dan is een overbruggingskrediet voor misschien maar 80% van de marktwaarde nodig. In dit geval is het zelfs mogelijk om de intresten voor het overbruggingskrediet niet maandelijks maar in één keer af te lossen op het moment dat u uw huidige eigendom verkoopt.

Welk overbruggingskrediet is het beste

Elke situatie is anders. Daarom is het altijd goed om vakkundig advies te vragen over het overbruggingskrediet dat het beste bij u past. Bij geldlening.be gaan onze specialisten voor u aan de slag. Geheel vrijblijvend zoeken onze adviseurs naar de beste oplossing voor een overbruggingskrediet voor uw woonproject!