Let op: geld lenen kost ook geld.

Kan ik mijn lening laten herzien?

Mijn lening herzien: is dat nodig?

Uw lening laten herzien kan soms voordelen hebben. De economische situatie en daarmee ook de intrestvoeten van leningen, wijzigen vaak. Banken en financiële instellingen zijn niet altijd geneigd om een lening te herzien want voor hen betekent het een verlies. Maar de herziening van een lening kan voor u wel geldwinst betekenen!

Bijvoorbeeld: u sloot jaren geleden een hypothecaire lening af aan een bepaalde rentevoet. Ondertussen zijn de intrestvoeten voor een dergelijke lening veranderd en is een herziening van de lening zeker de moeite waard. Een nieuwe lening afsluiten met een betere rentevoet kan u veel geld besparen.

Een herziening van een lening houdt ook kosten in

Bij een herziening van een lening houdt u ook best rekening met de kosten. Als u uw lening laat herzien en de oude lening vervroegd afsluit, dan betaalt u hiervoor een wederbeleggingsvergoeding. Daarnaast zijn er nog andere kosten zoals dossierkosten, een nieuwe hypotheeklening,… Zijn deze kosten hoger dan uw winst bij een herziening van uw lening, dan start u beter geen herziening van uw lening. Is het gehele plaatje wel in uw voordeel, aarzel dan niet om uw lening te herzien!

Een herziening van uw lening: doe het met reden

Het is niet altijd de beste keuze om een lening te herzien. In bepaalde gevallen, zoals op het einde van de looptijd een herziening van de lening doorvoeren, loont niet echt. Laat wel uw lening herzien als bijvoorbeeld:

  • U maandelijks minder wilt aflossen
  • U de looptijd van de lening wilt verminderen
  • U de looptijd en de maandelijkse aflossingen wilt behouden, maar reeds terugbetaald kapitaal wilt herinvesteren
Lening aanvragenOnline regelen & discreet aanvragen!

 

Uw lening laten herzien door Geldlening.be

Een herziening van uw lening doet een bank of financiële instelling niet zo graag en ze zijn het ook niet verplicht. Daarom is het uw beste keuze om uw lening te laten herzien door Geldlening.be! Wij hebben contacten met verschillende kredietinstellingen en banken en onderzoeken de meest concurrentiële mogelijkheden voor uw situatie. Daarna stellen wij u de beste herziening van uw lening voor. Hiervoor hoeft u niet zelf alle banken af te lopen en overal te negotiëren. Geldlening.be doet dit gewoon voor u!