Let op: geld lenen kost ook geld.

Wat kost een lening?

Wat kost een lening: het jaarlijkse kostenpercentage

Lenen kost altijd geld, dat weet iedereen. Maar wat kost een lening? Vaak zien we het bos door de bomen niet meer. Daarom zijn de totale voorzienbare kosten van een lening voor de consument aangeduid in het jaarlijkse kostenpercentage of JKP.

Met dit JKP vergelijkt u de kosten van een lening van verschillende voorstellen met elkaar, ongeacht de soort lening of het leenbedrag. Het geeft dus een overzicht van wat de kosten van een lening zijn bij verschillende banken, maar het toont niet wat een lening in zijn geheel kost. Wat een lening nu precies kost, is sterk afhankelijk van de reële situatie: over welke soort lening gaat het, wat is het leenbedrag, de rentevoet, de looptijd en nog veel meer. Het JKP geeft u al wel een goed idee van de ‘vaste’ kosten van een lening.

Wat niet in het JKP opgenomen is

Precies weten wat een lening kost door middel van het JKP is op voorhand helaas onmogelijk omdat het JKP niet alle kosten van een lening als effectieve ‘kosten van een lening’ beschouwt. Enkele voorbeelden van extra kosten:

  • Verzekeringen gebonden aan de individuele situatie van de consument.
  • De notariskosten voor bijvoorbeeld de opstelling van een akte. De registratierechten zijn wel opgenomen in het JKP.
  • Invorderingskosten, nalatigheidintresten, kosten voor aanmaningen.
  • Consumentkosten allerlei: leveringskosten, financiële verrichtingen.
Lening aanvragenOnline regelen & discreet aanvragen!

Wat kost een lening: laat ons u helpen

Zelfs met behulp van het JKP is het dus duidelijk dat de reële kosten voor een lening op voorhand heel moeilijk te bepalen zijn. Wat een lening precies kost, hangt van teveel parameters af om als leek exact de kosten van een lening te berekenen. Laat daarom een professioneel adviseur van Geldlening.be u helpen om klaar en duidelijk te tonen wat een lening kost. Aan de hand van uw project en uw financiële situatie zoekt Geldlening.be de kosten van een lening uit, alsook welke soort lening het beste bij u past.